Morots-cupcakes

Morotskaka har alltid varit en favorit hos mig. Just för att den blir så härligt saftig av morötter och pga den underbart goda glasyren gjorde av philadelphiaost. Cupcakes är dessutom helt perfekt att förvara i frysen och ta fram när det kommer oväntat besök eller då man bara är sugen på nått extra gott! :)
 
 
 
Till ca 12 muffins behöver du;

2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1,5 dl sukrin

125 g smält smör

1 dl mjölk

1 dl filmjölk eller naturell yoghurt

4 ägg

2 tsk bakpulver

3 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

ca 200 g rivna morötter

 

Glasyr

1,5 dl sukrin melis

200 g philadelphiaost

1 tsk vaniljpulver

50 g mjukt smör

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin poröst. Blanda ned resterande ingredienser till smeten. Fyll muffinsformar (jag använde silikonformar) till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Gör under tiden glasyren. Vispa ihop alla ingredienser så att det blir en slät smet. Bred glasyren på de svala muffinsarna, gärna med spritser. 

 

 
Matbloggstoppen