Chokladpannacotta

Hoppas ni har haft en fin helg :) Äntligen har vi ju fått sommar igen! Jag har varit ledig hela helgen och Jens och jag passade på att åka till stugan och övernatta där. Första gången för i år och det var helt underbart! När man bor i lägenhet är det guld värt att ha en sommarstuga att åka till. Vistelsen bestod av diverse sällskapsspel, bok- och tidningsläsning, fiske, grillning och en massa annat gott att fylla magen med :) Kvalitetstid! <3 På lördagen åkte vi hem och kvällen spenderades med fina vänner på uteservering. Inte heller helt tokigt! Fler sånna här helger i sommar tack! :)
 
Nu börjar snart en ny arbetsvecka och såhär i slutet av helgen vill jag bjuda på ett recept på chokladpannacotta som jag gjorde förra helgen. För den bästa smakkombinationen rekommenderar jag grädde och jordgubbar, mums! 
 
 
Till 4 portioner behöver du:
1 gelatinblad
2 dl grädde
2 dl kvarg
100 g 70% choklad
3 tsk sötströ
 
Lägg gelatinbladet i vatten några minuter. Koka under tiden upp grädden tillsammans med sötströ. Lägg ned chokladen och låt smälta i grädden. Ta kastrullen från plattan och blanda ned gelatinbladet. Avsluta med att röra ned kvarg. Fördela i glas/portionsformar och ställ i kylen ca 2 timmar. Garnera med jordgubbar, grädde och eventuellet en chokladbit.

Melon- och jordgubbssmoothie

Har du frukt som ligger och börjar bli övermogna, sådär så att du inte blir sugen på att äta dem som dom är men känns onödigt att slänga? Då är det perfekt att göra en smoothie av dem! Då gör det inget att de börjat bli lite mjuka eller bruna (då tänker jag på bananer), så länge smaken fortfarande är bra. Förra veckan köpte vi tre lite jordgubbar och hade nu en kvar. Många av jordgubbarna hade börjat bli mjuka så jag slängde ned halva förpackningen i mixern och gjorde en somrig smoothie av dem. Och den blev riktigt god!
 
Till ett stort glas behöver du:
200 g jordgubbar
100 g vattenmelon
1 äggvita
1/2 dl havregryn
ev ett par blad mynta
 
 
 
 
Matbloggstoppen