Blueberry-mugcake

Mugcake måste vara en av de bästa bakverken som uppfunnits! Det är bara att slänga ihop en smet på det man är sugen på, fylla en kopp med den och sen in i micron så är den klar på 3 minuter. Lämpligt till både frukost eller om man blir sugen på något snabbt under dagen. Eller varför inte som en nyttigare efterrätt? Häromdagen hade jag ett sug efter blåbär vilket resulterade i en snabb blåbärs-mugcake som fick äran att bli min frukost. Klar på bara några minuter!
 
 
 
Till en kopp behöver du;
1 banan (gärna lite övermogen)
1 ägg
3 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl frysta blåbär
 
Mosa bananen och vispa ned ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en slät smet. Blanda till sist försiktigt ned de frysta blåbären. Smöra en kopp och fyll på med smeten. Micra ca 3 min på högsta effekt. Servera tillsammans med keso och blåbär!

Kommentera här:

Matbloggstoppen