Citron- och marängpaj

God förmiddag!
Är just nu på semester i Övik och hälsar på svärfamiljen. Det innebär mindre bloggning med tanke på att det inte heller blir någon bakning. Men såhär innan helgen tänkte jag iallafall bjuda på ett recept på en paj som jag gjode förra helgen. Det är ju ändå fredag! :) Söt, syrlig och även snål på kalorier. En riktig höjdare!
 
 
Deg

4 dl majsmjöl
100 g smör
1 ägg
en nypa havssalt

Fyllning

4 dl turkisk yoghurt (jag använde den magra varianten)
4 ägg
2 dl sötströ
2 små ekologiska citroner (skal o juice)

Maräng

2 äggvitor
0,75 dl sötströ

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Blir den för torr, tillsätt lite vatten till en bra konsistens. Förgrädda i en 200 grader varm ugn i ca 10 min. Vispa under tiden ihop ingredienserna till fyllningen så att det blir en jämn smet. Fyll upp pajskalet och ställ tillbaka in i ugnen ca 30 min. Vispa äggvitorna och sötströ till ett hårt skum. Bred över kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills marängen fått lite färg. 

 



Kommentarer:

1 Linn:

Men fy vad gott!!
Det måste jag testa :)

2 Caroline :

Gud vad god den ser ut!

3 Evelina:

Kan du flytta hit så jag också kan få njuta av dina godsaker någongång? du vet ju hur jag är i köket..

Svar: Haha, eller så går du en matlagningskurs istället? ;)
Frida Ingelsson

Kommentera här:

Matbloggstoppen