Rabarberpaj
3,5 dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 äggula
1 msk sötströ
Fyllning:
75 g smör
3 ägg
150 g mandelmassa (gör enkelt din egen genom att mixa 75 g mandelmjöl + 75 g sötströ i några min. Tillsätt ev lite vatten om den blir för torr)
Skal av 1 lime
1 dl sötströ
ca 700 g rabarber
Blanda alla ingrediener till pajdegen. Tryck ut i en pajform. Klä in kanterna med alluminiumfolie så att de inte bränns. Förgrädda i 175 grader ca 10 min.
Gör under tiden fyllningen. Skär rabarberna i centimetertjocka bitar. Smält smöret och vispa ned ett ägg i taget under sjudning. Tillsätt mandelmassa och sötströ. Vänd till sist ned rabarberna så att allt blir blandat. Fyll sedan pajskalet med rabarber- och mandelmassröran. Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Servera gärna med kvarg som jag har gjort på bilden. Vill du ha något sötare så passar glass jättebra! Eller varför inte göra min hemmagjorda vaniljsås som du hittar recept på här? :)
Gott!