Kanelbullar med dadelkräm
I detta recept "fuskar" jag lite grann och använder mjöl. Väljer dock dinkelmjöl istället för vetemjöl vilket innehåller mer protein och mindre gluten. Gör dessutom fyllning på dadlar istället för socker vilket också är ett mycket bättre val!

Till ca 22 bullar behöver du;
Deg
75 g smör
2,5 dl mjölk
1/2 msk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
25 g jäst
1 dl sukrin
1/2 tsk salt
7 dl dinkelmjöl
Dadelkräm
125 g dadlar
1 msk vatten
75 g smör
2 msk kanel
Garnering
Ägg
Sesamfrön
Lägg dadlarna i blöt i ca 2 h. Smält smöret och tillsätt mjölk, kardemumma och vaniljpulver. Värm tills det är fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölkblandningen så att jästen löses upp. Blanda ned resten av blandningen tillsammans med sukrin och salt. Sikta ned mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under handduk i 1 h.
Mixa alla ingredienser till krämen. När degen jäst klart, kavla ut till en fyrkant och bred på dadelkrämen. Rulla ihop till en "korv" och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i bullformar och låt jäsa 45 min till. Pensla ett uppvispat ägg på bullarna och strö över lite sesamfrön. Grädda i 250 grader ca 10 min.