Banankaka

Har du bruna bananer som ligger i fruktkorgen och bara ser allmänt tråkiga ut? Då har jag två tips. Det första är att skiva dem och sedan frysa in så kan du göra smoothies, bananglass mm av dem i framtiden. Det andra är att baka med dem. Då är det bara ett plus att de är lite övermogna. De blir då både mjukare och sötare. 
 
Idag var en sån dag hemma hos oss. Har slängt ett öga på dem i flera dagar men det har inte blivit av att jag utnyttjat dem, förän idag. Gjorde en variant på banankaka med endast banan som sötning. Jag tyckte att det räckte gott och väl :)
 
 
 
Till en brödform behöver du;

3 bananer
1,5 dl hasselnötsmjöl (funkar även med mandelmjöl)
0,75 kokosmjöl
80 g kvarg
40 g kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bikarbonat

Mixa alla ingredienser till en slät smet. smöra och bröa en brödform med kokosolja och hasselnötsmjöl. Häll ned smeten och grädda i 175 grader ca 30 min. Jag ringlade över 86% choklad och hackade mandel som jag toppade med allt. Även hallon passar jättebra till!

Kommentarer:

1 KassandraPalma:

ååh så gott!

2 Ida :

Den var verkligen supergod!! :)

Svar: Vad kul att du tyckte det Ida. Du får vara min testkanin ;)
Frida Ingelsson

3 Johanna - Träning, Hälsa & Vardag:

Åh så gott! Jag bakade mycket bananbröd förut och åt det som efterrätt :D hur gott som helst!

Svar: Ja det är ju supergott! Det bästa av allt är ju att det inte behövs någon extra sötning :)
Frida Ingelsson

Kommentera här:

Matbloggstoppen