Morotskaka

Glad påsk på er! 
 
Jag måste bara säga, vilket underbart påskväder vi har haft! Inte bara soligt utan varmt också. Kunde ju knappt bli bättre. Och det bästa av allt - det ska fortsätta flera dagar till = lycklig tjej! 
 
Påsken firades bland annat med lite vårbak och igår när svärfamiljen var på besök bjöds det på morotskaka. En kaka som alltid går hem. Saftig och sådär lagom söt! :)
 
 
Till en kaka behöver du;
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1,5 dl sötströ
100 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1 tsk malen ingefära 
2 medelstora morötter (ca 200 g)
 
Glasyr;
50 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
1,5 dl sukrin melis
1/2 tsk vaniljpulver
 
Vispa sötströ och ägg poröst. Tillsätt resterande ingredienser till kakan. Smöra en form med löstagbar botten och bröa med t.ex. mandelmjöl eller pofiber. Fördela smeten i formen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 45 min. Låt kakan svalna.
 
Vispa under tiden ihop alla ingredienser till glasyren så att det blir en slät smet. När kakan kallnat, bred på glasyren. 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Ida:

Morotskaka är bland det bästa som finns! Så himlahimla bra grejer!

Svar: Jag håller med till 100%! :)
Frida Ingelsson

2 Ida :

Ååååh den får du göra till mig nån gång ;) MUMS!!

Kommentera här:

Matbloggstoppen