Vaniljpannacotta
Igår bjöd jag över fina vänner på middag och vi hade en riktig mysig tjejkväll. Åt god mat, drack lite vin och bara satt och pratade. Precis som det ska vara! Till efterrätt bjöd jag på en vaniljpannacotta. Så enkelt och så gott! Tänk bara på att förbereda den i god tid. Jag gjorde den efter att jag slutat jobbet vilket resulterade i en sen efterrätt. Men lika god var den för det! :)
Till fyra portioner behöver du;
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljpulver
3 tsk sötströ
2 dl kvarg
3 passionsfrukter
4-6 jordgubbar
Lägg gelatinbladet i blöt ca 5 min. Under tiden kokar du upp grädde med sötströ och vaniljpulver. Lägg i gelatinbladet. Blanda ned kvarg och fördela i fyra portionsglas. Ställ kallt i ca 3 timmar. Garnera med passionsfrukt och skivade jordgubbar.

Älskar pannacotta, så himlans gott!