Citronglass med havrecrunch
På alla hjärtans dag-kvällen myste vi till det här hemma med god mat och en flaska vin. Till efterrätt hade jag förberett en fräsch och ljuvlig citronglass med havrecrunch. Choklad i all ära men har man ätit en stor middag kan det vara så gott med nått lite syrligare istället för en mäktig chokladkaka. Istället för att bli proppmätt kunde man nästan ha kunnat ätit en till direkt :)

Till fyra portioner behöver du;
0,75 dl grädde
1 äggvita
1 äggula
1 krm vaniljpulver
skal o saft av 1/2 citron
1 dl turkisk yoghurt
1 dl sukrin
Havrecrunch;
1 dl havregryn
0,25 dl havremjöl
50 g smör
1 msk sukrin
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa även grädden för sig. Blanda samman "fluffen" och tillsätt försiktigt de resterande ingredienserna. Fördela i fyra glas och ställ i frysen ett par timmar.
Gör under tiden havrecrunchet. Smält smör och blanda med de andra ingredienserna. Fördela på en pappersklädd bakplåt och grädda i 175 grader, 8-10 min. Det ska få lite färg men passa så att det inte blir bränt. Låt svalna helt innan du smular sönder crunchet.
Ta fram glassen 30-60 min innan servering så att den hinner mjukna. Stö över havrecrunch och garnera ev med en jordgubbe.
