Glutenfria Scones

Efter morgonens promenad var jag galet sugen på bröd men hade varken något i skafferiet eller frysen. Jag orkade ju inte heller ställa mig och baka ett bröd som tar typ två timmar att göra med jäsning osv. Då kom jag på det - scones, som jag så ofta gjorde när jag var yngre. Det tar max 20 min att göra och det är ju så sjukt gott med det varma och saftiga brödet. Fick dock prova en ny variant eftersom det numera ska var glutenfritt. Men det funkade ju bra det också! :)
 
Till fyra bullar behöver du;
50 g smör
1 dl glutenfria havregryn
3 dl havremjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1/3 tsk havssalt
2 dl vatten
 
Blanda alla torra ingredienser med smöret. Tillsätt vattnet. Degen ska vara riktigt kletig. Klicka ut fyra bullar på pappersklädd bakplåt. Grädda i 250 grader varm ugn 10-13 min. 
 
 

Kommentarer:

1 Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Kommentera här:

Matbloggstoppen