Havrecookies

Dessa havrecookies är väldigt söta och knapriga, precis som småkakor ska vara. Dock vet jag inte om dessa kan kallas små ;) Jag valde glutenfria havregryn (de vanliga innehåller även vete) men det går självklart även bra med vanliga havregryn, och varför inte fullkorn?
 
Till ca 25 (stora) kakor behöver du;
200 g smör
5 dl glutenfria havregryn
3 dl havremjöl
2 dl sötströ
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
100 g 86% mörk choklad
 
Smält smöret. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Ställ kallt så att smeten får svalna. Hacka chokladen grovt. Blanda ned i smeten. Forma till bollar och tryck ut dem på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 15 min. Låt svalna innan servering. 
 
 
 
Jag tänkte inte på att låta smeten svalna innan jag blandade ner chokladen, vilket gjorde att smeten blev lite chokladig i sig. Gjorde inte smaken sämre men de blir ju lite finare annars :) Men man lär sig av sina misstag och nästa gång blir de ännu bättre!
 
 
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen